Ontwerp

De waarde van een goed ontwerptraject schuilt in de gesprekken die je voert over de ontwerpen. Want daardoor leer je samen begrijpen wat je doet en waarom je dat doet.


Van abstract naar concreet

Een ontwerptraject begint abstract, met het nadenken over de informatiearchitectuur en de onderliggende navigatie- en interactieprincipes. De werkvorm kan meer 'agile' zijn of juist meer 'waterval'. Dat hangt af van de context en de organisatie.

Waar we wel altijd mee starten, is het maken van een gedegen concept. Het gaat er immers om een goede vertaling te maken van de doelstelling en strategie naar een werkbare oplossing.


Stapsgewijs

In kleine stappen maken we het ontwerp steeds concreter. Daarbij werken we uit hoe de interactie moet werken, welke content en welke contentprocessen er nodig zijn, welke functionaliteiten en eisen er gesteld worden, en natuurlijk hoe het er visueel uit komt te zien. Waar mogelijk toetsen we iedere stap bij de gebruikers.

De ruwe schetsen die je vroeg in het project maakt, worden uiteindelijk heldere, eenduidige instructies voor de ontwikkelaar. Het ontwerp is ook een uitstekende basis voor een gedegen CMS-selectie.


Opdrachtgevers

We hebben ontwerptrajecten doorlopen voor onder andere:

  • CCV
  • DCMR
  • NWO
  • Vesteda
  • ZonMw