Platformselectie

Een van de grootste faalfactoren van intranetprojecten is het project starten met de selectie van een content management systeem. Toch laat onderzoek zien dat dit nog keer op keer gebeurt.


Voorbij de salespitch

Er zijn legio platformen om een intranet mee te bouwen. Maar welk platform is het juiste? Of maakt het eigenlijk niet zoveel uit? Wij helpen je deze en andere moeilijke vragen die je tijdens een selectietraject tegenkomt, te beantwoorden. Bijvoorbeeld of een ‘cloud’- of ‘on premise’-oplossing in jouw situatie de beste keuze is. En of je moet kiezen voor ‘open source’ of ‘closed source’? Of dat platform xyz inderdaad de beloofde eigenschappen heeft?

Op basis van jarenlange ervaring met het werken met intranetplatformen en contentmanagementsystemen voor websites, kunnen we jou helpen met een gestructureerde selectie van het platform dat past bij de digitale ambities van jouw organisatie. Wij houden de ontwikkelingen in de markt bij, weten wat organisaties en - in het bijzonder - intranetredacteuren en gebruikers van de platformen vinden. Stapsgewijs helpen we je om de markt te begrijpen en te filteren op basis van jouw eisen en wensen.


Shortlist

Wij leveren je in drie stappen een korte lijst met de juiste systemen aan, waarmee je je digitale ambities waar kunt maken. Hiervandaan maak je de definitieve keuze op basis van gedegen onderzoek en de juiste argumenten. Hierna kun je ook offertes aanvragen, referentiesbezoeken afleggen en een leverancier kiezen. Zo nodig helpen we je ook bij deze stap.


Opdrachtgevers

We hebben platformen geselecteerd voor onder andere:

  • Barco
  • Gemiva-SVG
  • Provincie Zeeland
  • RIVM
  • ZonMw